Overslaan en naar de inhoud gaan
Opening burgemeester Tjapko Poppens

50-jaar badmintonvereniging Van Zijderveld: Wat een feest!

Foto v.l.n.r.: Roland Pereboom, Rob van Zijderveld en burgemeester Tjapko Poppens van Amstelveen.

Zaterdag 21 mei 2022 heeft badmintonvereniging Van Zijderveld haar 50-jarig jubileum gevierd. Het werd een heel gezellig feest! De jeugd kon zich uitleven op opblaasbare speeltoestellen en de leden, oud-leden en vrienden van de club keken ’s-avonds in een hele fijne sfeer terug op de rijke historie van de vereniging.

Sterk fundament

Burgemeester Tjapko Poppens van Amstelveen roemde de badmintonvereniging om haar waarden als kameraadschap en familievereniging en ziet dat de club op sportgebied voorziet in een grote behoefte in Amstelveen. De vereniging heeft een grote jeugdafdeling met jongste spelend lid van 4 jaar. Naast de sportieve successen in competitieverband worden volwassenen ook in de gelegenheid gesteld overdag te badmintonnen en kunnen dames ook op twee ochtenden in de week bij de vereniging terecht voor conditietraining. Hij sprak zijn waardering uit voor Rob van Zijderveld, de grondlegger van de vereniging, die, samen met alle leden en oud-leden, een sterk fundament hebben gebouwd voor de toekomst.

Tjapko Poppens
Burgemeester Tjapko Poppens

Bronzen erepenning

Jurjen Douma ontvang verenigingspenning van Ger Tabeling
v.l.n.r.: Jurjen Douma ontvangt verenigingspenning van Ger Tabeling

Ger Tabeling, regiocoördinator Noord-Holland van Badminton Nederland, reikte vervolgens een bronzen erepenning uit aan voorzitter Jurjen Douma jr. voor de grote verdienste van de vereniging voor het stimuleren van de badmintonsport in Nederland.

Uniek verenigingsshirt

Daarna richtte Jurjen een kort woord tot Rob van Zijderveld en overhandigde hem een verenigingsshirt met het 50-jarig jubileum logo.

verenigingsshirt
Uitreiking jubileumshirt

Zilveren verenigingsspeld

Daarna kregen Harold Beffers en zijn dochter Sterre de microfoon en namen de aanwezigen mee in het kameraadschappelijke op de vereniging en in het leven. Op de vereniging is dat mede door de clubkleding overduidelijk; daarbuiten “in het maatschappelijk leven” misten zij een gemeenschappelijke uiting. Daar hebben zij iets aan willen doen. Via de opleiding goud- & zilversmid aan de vakschool Schoonhoven heeft Sterre Beffers een zilveren verenigingsspeld ontworpen en gemaakt in een exclusieve gelimiteerde oplage. De eerste verenigingsspeld biedt zij aan aan Rob van Zijderveld. De andere ereleden, Maus Hulisélan (afwezig) en Roland Pereboom krijgen deze speld ook uitgereikt.

zilveren verenigingsspeld
Uitreiking zilveren verenigingsspeld aan ereleden

Jongeren krijgen kansen

Rob van Zijderveld gaat tijdens zijn toespraakje in op het succes van de vereniging. “Door jonge badmintonners in de competitie een kans te geven, gecombineerd met de (badminton)kennis en inzet van trainers en ouders, is de club groot geworden.” Ook heeft de club als eerste in Nederland een interlandwedstrijd met Indonesië georganiseerd.

Rob van Zijderveld
Rob van Zijderveld

In het badminton heeft hij zich altijd gestoord aan de grote belangstelling voor het individu. Met meer aandacht voor “het ons” kan je elkaar helpen en maak je elkaar sterker. Dat is altijd de drijfveer van de vereniging geweest. Je bent niet alleen voor je eigen plezier lid van deze vereniging, maar ook voor het gezamenlijke plezier. Hij doet de oproep aan mensen om een vrijwilligerstaak op te pakken. Dan kan het met z’n allen nog een stuk gezelliger worden. Heb je daarvoor geen tijd, informeer dan eens of jouw organisatie (of bedrijven in jouw netwerk) de club wil sponsoren, want ook dat is nodig als de vereniging wil terugkeren in de badminton Eredivisie.

Tot slot vraag hij speciaal applaus voor Rina Paulides die al vele jaren belangeloos de wekelijkse conditietraining voor dames voor haar rekening neemt.

Rob sluit af met de welgemeende woorden: “Ik geniet met volle teugen door hier zoveel bekende en onbekende mensen te zien en hoop dat de vele expats op de club en in Amstelveen mogen blijven! Ik kom jullie binnenkort weer eens opzoeken in sporthal De Meerkamp”.

>> Lees ook het artikel in de AmstelveenZ nr.68, 6 mei 2022.