Overslaan en naar de inhoud gaan
eredivisie

Van Zijderveld kent moeizaam dubbelweekend

Badmintonvereniging Van Zijderveld sluit de eredivisie badminton competitie af met twee verlieswedstrijden. De Amstelveense badmintonclub ligt nog wel op koers voor handhaving op het hoogte niveau. 

Badmintonvereniging Van Zijderveld uit Amstelveen neemt maar vijf punten mee uit het laatste dubbelweekend in de handhavingspoule van de badminton eredivisie en verzuimt zich daarmee te belonen voor een goed badmintonseizoen.

Door dit resultaat ontloopt de gerenommeerde badmintonclub uit Amstelveen in ieder geval rechtstreekse degradatie, maar staat de eindklassering nog niet vast.

In de handhavingspoule van de badminton eredivisie nam Van Zijderveld afgelopen zaterdag 19 januari drie punten mee uit de wedstrijd vs TFS Barendrecht. De Amstelveense punten kwamen van Linda Chen/Iben Bergstein (DD), Thomas Sibbald (HE1) en Iben in haar DE1. Op zondag 20 januari verloor Van Zijderveld van Smashing met 6-2. Thomas Sibbald en Iben Bergstein pakten beiden hun single voor de Amstelveners.

Doordat uit het afgelopen dubbelweekend maar vijf wedstrijdpunten konden worden bijgeschreven, is de eindklassering in de handhavingspoule nog niet bekend. Waarschijnlijk is het resultaat van afgelopen weekend niet voldoende om de 3e plaats vast te houden. Afhankelijk van het onderlinge resultaat tussen Smashing uit Wijchen (4e) en TFS Barendrecht (5e) in hun laatste speelronde op 26 januari, kan Van Zijderveld nog een plaats zakken en vierde worden. Het team dat op de 4e plaatst eindigt zal een promotie-degradatiewedstrijd moeten spelen. Het rechtstreekse duel tussen Smashing en TFS Barendrecht brengt ook de beslissing welke van deze twee ploegen rechtstreeks uit de eredivisie badminton zal degraderen.