Overslaan en naar de inhoud gaan
Leon Ham en Kaoutar Lechkar

Van Zijderveld aan kop in Handhavingspoule eredivisie

Van Zijderveld gaat na drie wedstrijden aan de leiding in de Handhavingspoule van de badminton eredivisie.

In het dubbelweekend van de badminton eredivisie stonden zaterdag 8/12 de uitwedstrijd tegen Goldinvestment Roosterse en zondag 9/12 de thuiswedstrijd tegen TFS Barendrecht op het programma.

Dat Roosterse voor Van Zijderveld een lastig te bespelen ploeg is bleek ook afgelopen zaterdag weer eens. In de 1e ronde van de competitie in oktober ging het Amstelveense team al met een 5-3 nederlaag en een ontevreden gevoel de lange terugreis aan. Afgelopen zaterdag moest Van Zijderveld zelfs een 6-2 nederlaag incasseren. Alleen Jie Yao en Eric Pang wisten hun single in winst om te zetten. Helaas gingen twee van de drie andere partijen over drie games verloren met het minimale verschil van 2 punten. Dat doet zeer. Dan is het altijd even afwachten hoe het team zich de daaropvolgende dag in de thuiswedstrijd tegen TFS Barendrecht zou herstellen.

Van Zijderveld startte zondag in dezelfde opstelling met dien verstande dat Susan Li het stokje in de single en mixdubbel overdroeg aan Kaoutar Lechkar. Op beide talenten wordt al een beroep gedaan, zodat beide speelsters deze ervaring tijdens hun verdere groei kunnen meenemen. Helaas gingen beide partijen voor Kaoutar in twee games verloren.

Verder kende alleen Thomas Sibbald een stroeve start in zijn single tegen Ruud Nagel en moest hij de eerste game met 16-21 inleveren. De tweede game was een prooi voor Thomas met 21-7. In de gelijk opgaande strijd in de derde game sloeg Thomas een klein gaatje en serveerde hij de partij uit op 20-18. De andere partijen werden door de Van Zijdervelders in twee games gewonnen met als resultaat een mooie 6-2 overwinning.

Doordat Van Zijderveld uit dit dubbelweekend in totaal 8 punten meeneemt, gaat de selectie uit Amstelveen in de Handhavingspoule na drie wedstrijden voorlopig aan de leiding met 18 punten en 1 punt voorsprong op Amersfoort. Met twee gespeelde wedstrijden volgen Roosterse (14 pt.), Smashing (9 pt.) en TFS Barendrecht (5 pt.).

In de laatste wedstrijd van 2018 op zaterdag 15 december heet Van Zijderveld het Wijchense Smashing welkom. Deze lastige confrontatie vangt aan om 18.00 uur in sporthal De Meerkamp in Amstelveen.

Support Van Zijderveld tijdens eredivisie topbadminton in Amstelveen, de toegang is gratis.

Van Zijderveld team 1 wordt gesponsord door