Overslaan en naar de inhoud gaan
Sophie Li

Podiumplaatsen voor Amstelveense badmintonners op Junior Master Van Zijderveld

Jochem Manné van badmintonvereniging Van Zijderveld behaalt op het eigen Junior Master in sporthal De Meerkamp in Amstelveen de finale in het mannenenkel in de categorie onder 15. In de derde game, die zich ontpopte tot een ware thriller, was het hoogste podium heel dichtbij. Helaas moest Jochem op het einde met 26-24 zijn meerdere erkennen in Martijn Roest van BC Slotermeer.
Van Zijderveldse Sophie Li was samen met dezelfde Martijn Roest daarna verliezend finalist in het gemengd dubbel onder 15. In de categorie onder 11 waren de Van Zijdervelders Prakruti Behera en Ritasri Mandal trots op hun 2e plaats in het vrouwendubbel.

Afgelopen weekend werd onder grote belangstelling het jaarlijkse Van Zijderveld Junior Master afgewerkt in sporthal De Meerkamp in Amstelveen. Dit badminton jeugdtoernooi maakt deel uit van het Junior Master Circuit van Badminton Nederland. 116 deelnemers streden via 197 wedstrijden voor de titels in de leeftijdscategorieën onder 11, 13, 15 en 17. De volgende badmintonners stonden meervoudig op het podium. 

In de categorie onder 13 behaalde Megan Molier van TFS Barendrecht de 1e plaatst in het vrouwenenkel en de 1e plaats in het gemengd dubbel samen met Dion Hoegen (BC Oosterhout). Ook pakte zij de 2e plaats in het vrouwendubbel samen met Mahi Goyat (OSM Badminton).
Dion Hoegen van BC Oosterhout pakte de 1e plaats in het mannendubbel samen met Sam Cuntapay (BV Almere) en de 1e plaats in het gemengd dubbel met Megan Molier (TFS Barendrecht). In de finale in het mannenenkel was de 2e plaats voor hem weggelegd.

In de categorie onder 15 presteerde Martijn Roest van BC Slotermeer heel goed met een 1e plaats in het mannenenkel en een 1e plaats in het mannendubbel samen met Paul Romer (BC Weesp). Hij was verliezend finalist in het gemengd dubbel samen met Sophie Li (BV Van Zijderveld).

In de categorie onder 17 domineerde Rens Lagrouw van TFS Barendrecht met een 1e plaats in het mannenenkel en een 1e plaats in het gemengd dubbel samen met Stefanie Nijsse (Le Credit Sportif Velo). In het mannendubbel met Mees Janssen (Le Credit Sportif Velo) behaalde hij de 2e plaats.
Stefanie Nijsse stond ook driemaal op het podium. Een 1e plaats in het vrouwendubbel, een 1e plaats in het gemengd dubbel en een 2e plaats in het vrouwenenkel.
Bij de vrouwen was Eline Eversdijk van Le Credit Sportif Velo de best presterende deelneemster met een 1e plaats in het vrouwenenkel en een 1e plaats in het vrouwendubbel. In het gemengd dubbel behaalde zij de 2e plaats. 
Van Zijderveld feliciteert alle spelers met hun behaalde podiumplaatsen.

Na een intensief weekend met bijna 200 wedstrijden kijkt toernooileider Roland Pereboom, namens badmintonvereniging Van Zijderveld terug op een heel geslaagde sportieve Junior Masters-editie: “Ons evenement dat in februari/maart op de toernooikalender van Badminton Nederland staat is populair en er komen dan ook elk jaar veel deelnemers op af. Publiek, supporters en begeleiders kunnen in De Meerkamp lekker dichtbij de banen komen. Dit draagt bij aan de sfeer. Ook onze sponsoren Allrackets.com en Sportprijzenhandel d’Eendracht komen graag naar De Meerkamp.”

Medisch Centrum IBIS, sinds dit jaar partner van onze vereniging, nam de sportmedische verzorging van de spelers voor haar rekening. Tijdens hun eerste kennismaking met badminton als topsport hebben zij zich uitstekend professioneel ontfermt over de nodige (kleine) kwetsuren en onwillige spieren tijdens beide toernooidagen.

Tenslotte onze dank aan Rob Salawan Bessie, referee van Badminton Nederland, voor de goede samenwerking zodat alle wedstrijden binnen het geplande tijdsschema konden worden afgewerkt.

Al met al hebben wij nu al weer zin in volgend jaar. Graag tot ziens.

Badmintonvereniging Van Zijderveld Amstelveen

>> Foto's van het toernooi en podiumplaatsen

>> Uitslagen Junior Master Van Zijderveld