Overslaan en naar de inhoud gaan
meteoor masters

Meteoor Masters 12 en 13 mei

[Bron: Badmintoninfo]
12 en 13 mei vind in het Indoorcentrum Veendam voor de 50ste keer het internationale Meteoor Masters badminton toernooi plaats. Een bijzonder jubileum van één van de grootste jaarlijks terugkerende badminton evenementen in Nederland. Meer dan 250 deelnemers hebben zich ingeschreven en zullen gedurende het weekend ruim 450 wedstrijden spelen om te bepalen wie er zondagavond het prijzengeld mee naar huis gaat nemen. In 4 categorieën  en in totaal 20 onderdelen zal op sportieve wijze worden gestreden.
 
Bij de mannen komt de kampioen van vorig jaar, Nick Fransman, zijn titel verdedigen als eerste geplaatst. Fransman staat momenteel tweede op de nationale ranglijst en wordt ook dit jaar als sterkste ingeschat in het deelnemersveld van maar liefst 33 heren in de Master klasse. Aram Mahmoud staat vierde op de ranglijst en zal zeker in Veendam proberen zijn positie te verbeteren. De kans op een verassende Duitse deelnemer in de finale van deze klasse is niet zo heel groot maar er zijn wel eens vreemdere dingen gebeurt tijdens de eerdere 49 edities van het toernooi.
 
Ook bij de dames komt de winnares van vorig jaar haar titel verdedigen. Manon Sibbald staat momenteel vierde op de nationale ranglijst. De verwachting is dat ze het in de finale op moet gaan nemen tegen Ieva Pope, die één plek hoger staat op die ranglijst – een spannende finale ligt dus in het verschiet. Dorien Lups en Meike Versteeg zijn als derde en vierde in het schema geplaatst en zouden wellicht uit het veld van 26 dames in de Masterklasse nog voor een verassing kunnen gaan zorgen.
 
De landelijke badminton bond (BNL) stelt hoge eisen aan toernooien met Master status (het circuit bestaat uit slechts 6 toernooien). Voldoen aan al die eisen kan alleen maar met de steun van sponsors, adverteerders en een heel grote groep enthousiaste vrijwilligers. Het toernooi moet dit jaar vanwege het jubileum extra bijzonder worden; herinneringen werden (en zullen tijdens het toernooi worden) opgehaald. Velen herinneren zich nog de asfaltvloer vroeger en het overnachten in de sporthal, die keer dat de eerste toernooidag uitliep tot 1 uur ’s nachts, deelnemers die inschreven (en geaccepteerd werden) voor 6(!) onderdelen, Nederlands kampioenen die deelgenomen hebben, verassend sterke Duitse deelnemers of die keer met de Deense selectie. En dan zouden we bijna die legendarische feestavonden vergeten – alhoewel sommige deelnemers daar liever niet aan herinnerd worden.
 
Een bijzonder toernooi en een begrip in badmintonnend Nederland; van top niveau tot categorie 8, de mogelijkheid om te kamperen naast de sporthal en de toegang tot het zwembad maken het extra leuk om met meerdere teams van één vereniging of met de hele familie naar Veendam te komen. Voor de organisatie van de feestavond kon de organisatie dit jaar rekenen op een heuse feestcommissie; zo’n jubileum kan immers niet ongemerkt voorbij gaan.
 
Het Meteoor toernooi bied een van de weinige kansen om topbadminton nu eens met eigen ogen en van dichtbij mee te maken hier in het Noorden van het land. De finales op zondag 13 mei zijn voor iedereen gewoon gratis toegankelijk en iedereen is welkom om naar de ongetwijfeld spannende en spectaculaire finales te komen kijken.

Tags