Overslaan en naar de inhoud gaan
Riya Sivakumar (rechts)

Eindelijk weer op een podium

Nu er weer badmintontoernooien op de kalender staan, weten de spelers van Van Zijderveld uit Amstelveen ook weer de weg naar het podium te vinden. Riya Sivakumar winnaar DE4 via afgetekende prestatie! Jochem Manné/Max Strijker (Bavel BC) winnaars in de HD6.

Op het Startup toernooi van BC Zwaluwen (Bavel) op 4/5 september jongstleden waren Riya Sivakumar en Jochem Manné succesvol. Sophie Li, uitkomende in de DE4, DD4 en GD4 4, viel helaas buiten de prijzen.

In de mix dubbel GD6 behaalden Jochem en Riya, via zwaarbevochten driesetters in de kwart- en halve finale, de eindstrijd om de 1e prijs. In de tweede game kwam het Amstelveense duo nog dichtbij, maar de tweede prijs bleek op zondag het hoogst haalbare (21-15, 21-19).

In de HD6 schakelde het duo Jochem/Max Strijker (Bavel BC) in de halve finale het nummer 1 geplaatste koppel Armando de Haer/Job van Helden (ABC-Swindregt) uit in drie games (15-21, 21-17, 21-16). Deze overwinning maakte de weg vrij naar de finale, die vervolgens in twee games werd gewonnen van Rifqi en Arman Hakim (21-18, 21-13) van Velo.

In de DE4 kon Riya in de 1e ronde gelijk aan de bak tegen de als nummer twee geplaatste Marieke de Heus (Vridos). Alleen in deze wedstrijd liet Riva de tegenstandster in een game 18 punten halen (21-18, 21-8). In de daaropvolgende kwartfinale tot en met de finale kwamen de tegenstandsters in elke game niet verder dan 14 punten. Een afgetekende prestatie!

Badmintonvereniging Van Zijderveld feliciteert de deelnemers met hun podiumplaatsen .